dinsdag 14 mei 2013

Porseleinen Broches van Marjolein Grotenhuis

Dat wij dol zijn op jonge talentvolle ontwerp(st)ers weten jullie al. We hebben nu weer iets geweldigs ontdekt! Marjolein Grotenhuis maakt ontzettend leuke broches van porselein.


Het onderwerp voor dit sierraad is communicatie
Vroeger groette je iemand, ook al was hij onbekend of maakte je zelfs nog een praatje als je naast iemand ging zitten. We zijn behoorlijk individualistisch ingesteld. De Ipods gaan in de oren en iedereen gaat volledig op in zijn mobiele telefoon. Zelfs tijdens een verjaardag lijkt het belangrijker om je status op Facebook te updaten dan werkelijk aanwezig te zijn.
 
 
 
 
Ontwerpster Marjolein Grotenhuis werd geïnspireerd door de snoephartjes, wie kent ze niet? De in pastel roze, witte, oranje en gele hartjes waar woorden op staan als prins, snoes, schat, verslaafd aan jou.. Haar idee was om juist via het product een andere kant te tonen. Weg met de zoetsappige woorden en daarvoor in de plaats heeft ze gekozen voor o.a. mafkees, trut, sukkel. Met een knipoog, want van een afstand zul je denken: Leuk een hartje! Maar wanneer je dichterbij komt zul je verrast worden door het woord dat er staat, wat je juist niet had verwacht.


De broches zijn vervaardigd via een arbeidsintensief proces en stuk voor stuk Limited Edition. Van elke Broche maakte Marjolein er één voor ons.


De Broches vind je hier in onze webshop2 opmerkingen: