dinsdag 31 juli 2012

Smock paper

We kunnen gerust zeggen dat we het mooiste papier van de wereld hebben gevonden. Smock Paper uit New York.


Bij Smock werken idealisten. Dit betekent dat ze geloven in dingen. Ze proberen de wereld beter te maken op dit moment. Dit heeft invloed op alles wat ze doen. Ze geloven, net als wij,  in het creëren van mooie dingen. En we willen, net als jij, een goed gevoel hebben waar onze mooie dingen vandaan komen.

Deze prachtige vellen papier zijn dubbelzijdig gedrukt op een luxe soort bamboe papier. Bij Smock zijn ze de eerste en enige drukkerij in de Verenigde Staten die het printen op een luxe bamboe papier aanbiedt. Ze maken dit papier met behulp van een historische Europese papiermolen, want ze wilden echt duurzaam papier maken dat toevallig ook nog eens prachtig is.


Waarom gedrukt op Bamboe papier? Bamboe is een echt duurzame en hernieuwbare bron. Het is de snelst groeiende plant op deze planeet, het groeit zonder pesticiden of kunstmest, en het vereist zeer weinig water om te groeien. Van Bamboe maak je ook het mooiste papier dat er is.
Het voelt zeer zacht aan, luxueus, dik, met een prachtige textuur.


Je snapt vast wel dat we dit unieke product persé in onze winkel en webshop wilden hebben. Omdat het dubbelzijdig is, kun je er de mooiste dingen mee maken:Een vel papier heeft het formaat: 62 x 92 cm.Een zending vanuit New York laten komen is een kostbare zaak, vandaar dat we ook al meteen soorten papier voor Kerst mee hebben laten komen.

 Later op het Blog zullen we uitleggen hoe je al dit moois met Smock Papier maakt. Kom je gauw kijken, naar al die prachtige soorten papier?
Hier vind je alles van Smock.

1 opmerking: